Esnafa Pazar Yerleri Yönetmeliği kitapçığı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası, üyelerini bilgilendirmek Hal Kanunu çerçevesinde çıkarılan Pazar Yerleri Yönetmeliği'ni kitapçık olarak bastırıp pazar esnafına dağıttı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manavgat Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan ve görevliler Perşembe Pazarı'ndan kitapçığı pazar esnafına dağıttı. Doğan, ?İlk kez böylesine kapsamlı bir yönetmelik çıkıyor. Ciddi yararlı olacağı konusunda tüm arkadaşlarımızla hemfikir olduk. Esnafın çalışma sisteminin düzenlenmesi, pazarın kurulması, geliştirilmesi, taşınması, kapatılmasıyla ilgili kurulacak komisyonlar, esnafın pazaryerlerinde uyması gereken kurallar ve tüketicilerin haklarını kapsayan bir yönetmelik? dedi.

Odanın bin 280 üyesi olduğunu belirten Doğan yönetmelikle pazaryerlerinin kurulması, taşınması ve kapatılmasının belediyenin yetkisinde olduğunu belirterek, "Yönetmeliğe göre bir komisyon kurulması gerekiyor. Bu komisyonda belediye başkanı veya temsilcisi başkan olmak hal müdürü, zabıta müdürü, ilgili meslek odası, sağlık gurup başkanı emniyet müdürü ziraat odası temsilcisi gibi toplam 10 kişiden oluşuyor. Bu komisyon pazarın kurulması, taşınması ve kapatılması gibi işlemlere bakıyor. Pazar yerlerinin düzenlenmesi ile ilgili kararlar belediye encümeni tarafından yapılıyor? diye konuştu.

Semt pazarlarının büyükşehirlerde 2016 yılında, diğer illerde ise 2017 yılında kalkacağını belirten Doğan, ?Bu tarihlere kadar kapalı pazaryerlerinin yapılıp, pazar esnafının taşınması sözkonusu. Bu tarihlerden sonra sokak pazarları kalmayacak? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber